תוכנית הבראה פיננסית לעסקים מסייעת לבעלי עסקים שנקלעו לקשיים להיחלץ מהם ולהחזיר את העסק לפעילות עסקית בריאה ורווחית. כיצד ניתן לזהות את הפוטנציאל לרווחים בעסק הנמצא בקשיים? מהם השלבים בדרך לחילוץ פיננסי? כיצד יכולות הלוואות לעסקים לסייע בדרך להחזרת העסק למסלול פעילות תקין ורווחי? היכן ניתן להשיג מימון אשראי לעסקים בתנאים הטובים ביותר? תשובות לשאלות הללו – במאמר שלפניכם.
היועצים הפיננסיים המקצועיים של המקור להלוואות לעסקים מסייעים לבעלי עסקים בקשיים בהכנה ויישום של תוכנית עסקית, שהמטרה שלה הינה הבראה פיננסית. אם העסק שלך מצוי בקשיים ואם יש לך רצון להבריא אותו ולהעלות אותו על דרך המלך, זה המקום עבורך. כדאי ליצור קשר כבר כעת באמצעות האתר. לחילופין, ניתן ליצור קשר טלפוני בשעות העבודה הרגילות. יועצת פיננסית או יועץ מקצועי שלנו יצרו אתך קשר בהקדם. הם ילוו אותך מרגע יצירת הקשר ועד לסיום הליך ההבראה, כולל קבלת הלוואה עסקית. המקצוענים של המקור לאשראי עסקי פועלים בכל רחבי הארץ באחוזי הצלחה מרשימים. כדאי ליצור קשר כעת.
זיהוי הבעיות והכשלים המעיקים על העסק הוא השלב הראשון בדרך לבניית תוכנית הבראה פיננסית לעסק. לפני שבונים תוכנית כזאת, יש צורך דחוף להתייחס לסוגיות הבאות:
בדיקת הרווחיות של העסק איננה דבר פשוט. בסוגים שונים של עסקים נדרשת מדידה שונה של הרווחים. המדידה דורשת היכרות עם תחום העיסוק של העסק מצד אחד והבנת האופי הייחודי של כל עסק בנפרד מצד שני.
עסקים שעיסוקם העיקרי הוא מתן שירותים, הם עסקים שקל יחסית לחשב את הרווחיות שלהם. ההוצאות במקרים הללו מורכבות בעיקר מהשכר והעמלות המשולמות לעושים במלאכה, הוצאות מנהלה ונלוות, הוצאות מימון והוצאות תפעול שונות. אם הרווחים כתוצאה מהפעילות העסקית גבוהים מכלל ההוצאות, העסק מוגדר כרווחי.
עסק שעיקר הפעילות שלו הינה ייצור ומכירת מוצרים, דוגמת עסקים בתחום המזון, דורש התייחסות מעמיקה יותר. זאת, כיון שחישוב העלויות של חומרי הגלם חייב להיכלל בחישוב. זאת, בנוסף לשכר העובדים ושאר ההוצאות כפי שהוזכרו לעיל. לעיתים קרובות, חישוב שגוי של העלויות עלול להעיב על הרווחיות, להקטין אותה ואף לגרום להפסדים של ממש.
בדיקת היציבות של העסק מתייחסת לא רק לפעילות המכירה והייצור, אלא גם לפוטנציאל הפעילות של העסק. האם המוצרים או השירותים של העסק נמכרים ביציבות ובהתמדה? האם קיים איום על הפעילות העסקית בעתיד הקרוב או הרחוק? האם קיימות דרכים להתמודד עם האיומים הללו? אם התשובה לשאלה האחרונה היא חיובית, כי אז ניתן לומר שיש לעסק פוטנציאל גבוה לצמיחה.
בנוסף, בשלב הזה כדאי לבדוק גם את רמת התחרות בתחום הפעילות של העסק. ייתכן מאד שהשוק התחום הוא רווי, מה שמקטין את האופציות לצמיחה. אם לא, קיים סיכוי סביר לחילוץ פיננסי יעיל.
הגדלת הרווחים של העסק איננה פונקציה של הגדלת המכירות בלבד. חלק גדול ממנה נובע מהקטנת ההוצאות והתאמה שלהן לאופי הפעילות העסקית ולצרכים שלה. שני עסקים קיימים בתחום פעילות זהה, בעלי גודל זהה ונפח מכירות זהה עשויים לצעוד במסלולים שונים לגמרי, רק בגלל העובדה שבאחד מהם החיסכון בהוצאות הוא מיטבי ובאחר ההוצאות הן גבוהות.
בשורות דלעיל הבאנו סקירה קצרה מאד של התחומים שיש להתרכז בהם בבדיקת הרווחיות של העסק והיעילות שלו. התחומים הללו הם קלים יחסית לחישוב ולבדיקה (בדגש על היחסיות). ככל שהעסק מורכב יותר, כך עלולה הבדיקה להיות ארוכה ומורכבת יותר.
אם המסקנות באחד או יותר מהנושאים שהוזכרו לעיל הן שליליות, כי אז יש לבחון ברצינות את המשך הפעילות העסקית. עסק שההוצאות שלו גבוהות מההכנסות, יגיע לסוף דרכו – במוקדם או במאוחר. לחילופין, כבר בשלב הזה מתעורר הצורך לשקול מחדש את התמחור של המוצרים והשירותים שהעסק מספק.
בנוסף לבדיקת הרווחיות כאמור לעיל, יש צורך לזהות כשלים פיננסיים נוספים הקיימים בעסק.
אחת הבעיות החוזרות על עצמן בעסקים רבים הינה תזרים מזומנים שלילי. מדובר במצב שבו בתקופת זמן מסוימת, ההוצאות של העסק גדולות מסך כל ההכנסות וההון העומד לרשותו. במצב הזה, גם העסק הרווחי ביותר עלול להיקלע לקשיים פיננסיים גדולים. אם הבעיה חוזרת על עצמה, היא עלולה בסופו של דבר למוטט את העסק.
הון חוזר שלילי הוא פן אחד של התזרים השלילי. בעיית ההון החוזר בעסק מתעוררת אם הפער בין מועד התשלומים לספקים למועד קבלת התקבולים מלקוחות הוא גדול. המשמעות – העסק חייב לשלם לספקים עוד לפני שהועברה אליו התמורה עבור השירותים או הסחורות שמכר.
תזרים מזומנים והון חוזר שליליים הם שני גורמים העלולים למוטט גם את העסק היציב והרווחי ביותר. שכן בנקודת זמן מסוימת אין משמעות לעובדה שהחובות של לקוחות לעסק גבוהים מההתחייבויות שלו לספקים. הדבר החשוב ביותר ברגע נתון הוא היכולת או חוסר היכולת של עסק לעמוד בהתחייבויות שלו. במקרים כאלה, הזרמת חמצן פיננסי באמצעות הלוואות לעסקים הוא הדבר הנכון ביותר לעשות. זאת, גם עם העלות של גיוס הלוואות לעסקים בשלב הזה היא גבוהה.
השלב הראשון בהליך הבראה פיננסית הוא זיהוי הכשלים והבעיות בעסק. חלק מהפעולות כבר תוארו לעיל. ואולם בנוסף לזיהוי הכשלים הפיננסיים, יש צורך להבין ולנתח את תהליכי העבודה ונהלי העבודה בעסק. לא אחת מתברר כי הליכי עבודה מסורבלים גורמים להוצאות מיותרות, מה שמעלה את הצורך להפחית את כוח האדם או, לחילופין, לנייד כוח אדם ממקום למקום.
בסיום השלב הראשון, על אנשי המקצוע העושים במלאכה לענות של שתי שאלות: הראשונה – האם העסק רווחי, או שמא בכל יום שעובר העסק מפסיד כסף. שאלה נוספת היא האם ניתן להגדיל את הרווחיות של העסק או שמא הנסיבות, המצב בשוק או בעיות אחרות מונעות מהעסק להגדיל את הרווחיות שלו. והשאלה השנייה – מהן הפעולות הנדרשות על מנת להעלות את העסק על דרך המלך ומה מידת הדחיפות של כל אחת מהן.
בשלב הזה, יש צורך להגדיר בצורה הנכונה ביותר מהו סדר הפעולות הנדרש על מנת להעלות את העסק על דרך המלך. חשוב לדעת שהגדרת הדחיפות של כל אחת מהפעולות נגזרת ממצבו של העסק ומהיכולת שלו לתפקד. לפיכך, אין דרך ואין אפשרות להגדיר מראש או בצורה מוחלטת מה חשוב יותר. עם זאת, ניתן לזהות חלק מהפעולות הנדרשות:
לעיתים מזומנות, הזרמת הון באמצעות הלוואות תזרים מזומנים לעסקים היא אחת הפעולות הראשונות שיש לעשות. זאת, כיון שלמרבה הצער, בעלי עסקים רבים פונים לעזרה אך ורק כשהעסק נמצא על עברי פי פחת. הזרמת ההון במקרה הזה היא עניין של להיות או לחדול עבור בעסק.
הזרמת הון לעסק עשויה לשפר את תזרים המזומנים. עם זאת, יש גם פעולות אחרות שניתן לעשות. אחת הפעולות הללו היא פנייה לספקים לשנות את מועד תשלום החובות ולדחות אותו. הדבר איננו עובד תמיד. עם זאת, גם אם רק בחלק מהמקרים הספקים מסכימים לשינוי, ולו שינוי זמני, הרי שהדבר מפחית מאד את הלחץ הפיננסי על העסק.
פעולה נוספת שניתן לבצע במקביל הינה פנייה ללקוחות להקדים תשלומים. פנייה כזאת עשויה להניב תוצאות. עם זאת, בחלק מהמקרים הקדמת התשלומים מלקוחות תכלול גם רכיב של הנחה מסחרית.
ייעול הפעילות בעסק פירושו מיצוי היכולות של העובדים, כמו גם חיסכון בעלויות. מיצוי היכולות של העובדים כרוך לעיתים בניוד עובדים ושינוי מבנה ההעסקה שלהם. חיסכון בעלויות, לעומת זאת, הוא מושג חמקמק.
חיסכון בעלויות בעסק שיווקי עשוי להיגרם כתוצאה משינוי קווי החלוקה בצורה שתגרום למשאיות לצאת מלאות ככל האפשר. חיסכון כאמור יכול לנבוע מתכנון נכון יותר של הייצור בעסק יצרני, מה שימנע ייצור עודף של חלקים או מוצרים מסוימים, בעוד שמוצרים אחרים מיוצרים בכמות קטנה מדיי. עסק שעניינו שיווק מוצרים מוגמרים יכול לחסוך סכומים גדולים, אם ישכיל לתכנן את הרכש ואת המלאים שלו בהתאם לתחזית ריאלית של הרכש מצד הלקוחות.
הקטנת מלאי חומרי הגלם, אם ישנו כזה, גורמת לחיסכון כספי ניכר. מלאי גדול פירושו הוצאות גדולות. בנוסף, הוצאות האחסון של מלאי כזה הן גדולות. כל ההוצאות הללו עשויות לקטון, אם יתבצע תכנון נכון של תהליך הייצור והשימוש בחומרי הגלם. הקטנת המלאים יכולה להתקזז באמצעות הגדלת מספר המשלוחים מספקים והתאמה שלהם לתהליכי הייצור.
בניגוד לנטייה הכללית, העלאת מחירים היא הצעד האחרון המתבקש. העלאת מחירים בלי בדיקה מוקדמת עלולה לגרום הפסדים ניכרים. אם ההעלאה מתבצעת ללא ביצוע תחשיב נכון, היא עלולה לגרום לשתי בעיות לכאורה מנוגדות. העלאה מתונה מדיי תמנע את האפשרות להעלאת מחירים עתידית. בעולם שבו האינפלציה נמוכה והיציבות במחירים מורגשת, העלאה לא זהירה עלולה להתפרש לא נכון אצל הלקוחות. חלק מהם יחפשו ספק אחר, למרות שלכאורה העלאת המחירים מתבקשת.
העלאה חדה מדיי של המחירים עלולה להתפרש גם היא כחמדנות או כסוג של סחטנות. בעולם שבו כמעט לכל ספק יש תחליף, העלאת מחירים לא מחושבת תגרום לנטישת לקוחות.
לפיכך, העלאת מחירים צריכה להתבצע את ורק לאחר שבוצעו פעולות ההתייעלות הנדרשות בעסק והמחיר של המוצרים והשירותים שהעסק מספק הוגדרו בצורה מחושבת וברורה. מרבית הלקוחות יקבלו בהבנה העלאת מחיר מחושבת.
נטילת הלוואות לעסקים בהליך הבראה פיננסית ועסקית חייבת להתבצע בשום שכל, תוך התחשבות בצרכי העסק מחד גיסי וביכולת ההחזר שלו מאידך. יש לבדוק היטב ולחשב את עלות ההלוואה אל מול התועלת שהיא מביאה לעסק. מאליו מובן שיש לקחת את ההלוואה הנדרשת לעסק, לא פחות ולא יותר. הלוואה גדולה מדיי תעמיס הוצאות החזר גבוהות. הלוואה קטנה מדיי לא תספיק, מה שיצריך נטילת הלוואה נוספת.
עלויות ההלוואה לצורך הבראה פיננסית משתנות בהתאם למועד שבו בחרו מנהלי העסק לקחת את ההלוואה. אם ההלוואה נלקחת בתחילת הדרך, כשהעסק עדיין מצוי בכאוס וכל מה שחשוב הוא להמשיך ולהפעיל אותו, העלויות תהיינה גבוהות מאד. הן הבנקים והן גופים המעניקים הלוואות חוץ בנקאיות לעסקים אינם ששים להלוות לעסקים הנחשבים בעייתיים. ואם הם עושים זאת, הרי שתנאי ההלוואה יהיו גרועים.
אם ההלוואה נלקחת אחרי שהעסק עשה מספר צעדי התייעלות נראים לעין, המצב שונה במקצת ותנאי ההלוואה יהיו טובים יותר. במצב הזה יש זמן לחקור ולדרוש ולמצוא את ההלוואה המתאימה והטובה ביותר.
היועצים הפיננסיים של המקור לאשראי עסקי מעניקים סיוע לבעלי עסקים ומלווים אותם לאורך כל הדרך. הסיוע ניתן בכל השלבים – החל מבדיקת הפעילות העסקית וזיכוי הכשלים ועד להכנה של תוכנית עסקית איכותית שתוה את דרכו של העסק להצלחה. בנוסף, המקצוענים של המקור לאשראי עסקי מסייעים במציאת ההלוואה המתאימה ביותר לצרכי העסק וליכולת ההחזר שלו.
אם העסק שלך מתנהל בצורה בעייתית אבל ברור לך שהוא רווחי ונכון, זה המקום עבורך. כדאי ליצור קשר כבר כעת באמצעות האתר. לחילופין,ניתן ליצור קשר באמצעות הטלפון בשעות העבודה המקובלות. יועצת פיננסית מקצועית או יועץ פיננסי מטעמנו יצרו אתך קשר בהקדם. הם יסייעו לך בניתוח הפעילות העסקית ובביצוע הליך הבראה עסקית. בנוסף, ניתן לקבל סיוע במציאת הלוואה עסקית בתנאים בטובים ביותר עבור העסק שלך.
המקצוענים של המקור לאשראי עסקי פועלים בכל רחבי הארץ באחוזי הצלחה מרשימים בגיוס הלוואות לעסקים. כדאי ליצור קשר כעת.
קראת את המאמר ונהנית? אולי יעניינו אותך גם המאמרים הבאים